2009. március 31., kedd

Kulcsosszekrényke Anitának

Végre én is elkészültem az Anitának szánt meglepetésemmel. Előzmények ITT.
Valahogy Mesi instrukciói teljesen elvesztek, mire kész lettem, de remélem, így is tetszeni fog Anitának és szeretni, használni fogja.
A szekrényke közepén lévő kép elkészítésének magyarázatát köszönöm Timcsocának. Felhasznált anyagok: Scrapbazáros inda (jól eldugva ), Rayheres és Krea-tippes virágok, fém bizgentyűk: innen-onnan (a kislányos tű Krea-tipp, a kulcsocska Rayher, a többi régi szerzemény).
A dobozt sárgára festettem, a külső részén a sárgát Colorboxos dark brown tintával tintáztam (belül repesztőlakkal és Deka sötétbarna fetékkel festettem). Az A-betűt kottás papírral vontam be. Szinte mindent tintáztam. A végén lelakkoztam, hogy könnyebb legyen tisztán tartani. Ilyen lett:



2009. március 29., vasárnap

Mert szeretem

Nem tudom, mi bajom van, lehet, hogy az idő teszi, de el vagyok szontyolodva. A Madcon zenéje üvölt a fülembe a fülesen át, ez legalább ad egy kis energiát. :/

2009. március 27., péntek

Simon Says Challenge

Simonék április 1-jén indítják első kihívásukat új kihívásos blogjukon a "Simon says challenge"-en.
Ha hagysz a blogodon egy rájuk mutató linket és ezt hózzászólásban jelzed a blogjukon, nyerhetsz Simon Says Stamp Exclusive bélyegzőkészletet. Hajrá!



2009. március 9., hétfő

Elmaradtam, elmradtam, elmaradtam....

Áááááá, megint el vagyok maradva mindennel. Több játék is ment körbe a blogolók körében, amikre én is kaptam felkérést, de eddig nem volt érkezésem leírni a dolgokat. Szóval íme az elmaradásaim:

Könyvekről:

Atyus, Izzie, Katica, Rika és Tina hívott egy játékra, amelyben az elmúlt évben olvasott könyveket kellene felsorolnom. Sajnos nálam is háttérbe szorult az olvasás, pedig egyébként könyvfalónak vallom magam. Az aji kívánságlistámon is mindig szerepel 1-2-3 könyv, amire aktuálisan vágyom. Az elmúlt kb. 2 évben azonban nagyon keveset olvastam, több könyvet is félbehagytam (főleg mert elvesztettem a fonalat, mire megint hozzájutottam). Szóval jelenleg gyűlnek a polcomon az olvasásra váró könyvek és várnak egy szebb időre....

Amiket olvastam:
  • Szabó Magda - Álarcosbál (Szeretem Szabó Magda könyveit, ahogy mesél, amiket mesél. Szeretem az igaz, régi történeteket, a családregényeket.)
  • Avery Corman - Kramer kontra Kramer (Bár már rég láttam a filmet, de nagyon tetszett, így kiváncsi voltam a könyvre is. Nyáron sikerült akciósan megvennem és a nyaralás alatt felfaltam.)

Olvasom jelenleg Schäffer Erzsébet - Ómama és a főpincérek című könyvét, ami rövidebb történeteket tartalmaz.

Belekezdtem több könyvbe is, amik egyelőre félbemaradtak:
  • Vavyan Fable - Nászjelentés (Sokadszor olvastam volna, de kölcsönadtam anyunak. Szeretem Fable könyveit (az újakat kevésbé), mert tökéletesek, mikor teljesen ki vagyok facsarva.)
  • Hugh Laurie - A balek (15 oldalnál nem jutottam többre. Anyu ezt is lenyúlta, mielőtt ment kórházba, azóta pedig nem folytattam.)
Amikbe alkalomadtán beleolvasok:
  • Görög Ibolya - Mindennapi maceráink, Protokoll az életem (Mindkettőben nagyon szórakoztató stílusban ír a protokollról, viselkedési szabályokról.)
  • Munka törvénykönyve, egyéb, de főleg fogyatékosügyi jogszabályok (bár sokszor a felét sem értem, de a munkám miatt muszály).

Régi Karácsony:

Timcsoca továbbította nekem a régi Karácsonyokról szóló játékot. A szüleim korán elváltak, így a Karácsonyokat anyukámmal és anyai nagyszüleimmel töltöttem, akikkel együtt éltünk.

Nálunk a feldíszített fát a Jézuska hozta. Míg a nagymamám megfürdetett, anyukám feldíszítette a fát, ami mindig az előszobában álló asztalra került. A nagymamám az ő konyhaasztalára ültetve öltöztetett fel. A konyha ajtaján és az előszoba ablakán keresztül közvetlenül ráláttam a gyönyörűen feldíszített, színesen világító fára.

Az ajándékokra, meg ilyenekre kiskoromból annyira nem is emlékszem, de ez a "fa-öröm" nagyon megmaradt bennem.

Azóta már az én feladatom a fa díszítése, de ma is asztalra állítjuk és még mindig olyan zsufis, tiri-tarka. :)

Jól megállítottam mindkét játékot a lassúságommal, ezért nem is adom tovább. Elnézést kérek érte!

Köszönöm, hogy erre jártál!