2008. augusztus 2., szombat

Képeslapok I.

Mesi pályázatot írt ki a blogján http://mesiscrap.blogspot.com/ képeslapok készítésére. Erről két dolog ugrott be:

1) Én is, én is, én is...

2) Még nem is raktam fel a blogomra az eddig készített lapjaimat. Na itt az ideje, hogy pótoljam.

Az első készítmény egy Húsvéti lap volt, stafétában küldtük a scrapp.hu-n az utánunk következőnek. Engem az a megtiszteltetés ért, hogy Hanának küldhettem az üdvözletet.

Nagy öröm volt számomra ez a képeslaposdi. Sajnos mostanában leszoktak az emberek arról, hogy hagyományos képeslapokat küldözgessenek egymásnak. Ez az alkalom kiváló volt arra, hogy egy régi és jó szokást felelevenítsünk és a kötelező körök helyett szívből jövő üzenettel lepjük meg egymást (tulajdonképpen ismeretlenül is).

Az általam készített lapra rácsempésztem Pankát, a nyulunkat is, hisz ha már Húsvét, akkor már nyúl :)

Én egyébként Betsie-től kaptam egy gyönyörű, igazi tavaszköszöntő lapot, ami azóta is az irodámban van a faliújságon, így a mai napig folyamatosan örörmet okot.


A második lap, amit készítettem Hana zseniális ötlete alapján született. Erikát, a scrap.hu oldal "anyukáját" leptük meg a BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ERIKA!!!" felirattal. Mi, az oldal élvezői egy-egy betű elkészítésére vállalkoztunk nagy örömmel és izgalommal képeslap formájában. Isteni volt az együttkészülődés. 1-1 nap 30-50 email váltás is történt közöttünk. Fantasztikusan összerázódott a csapat egy még fantasztikusabb ügyért. Méginkább éreztem, hogy jó ide tartozni.
Ami még nagyon tetszett, hogy a digisek is bevállalták, hogy hagyományos lapot készítenek és nagyon csodás dolgokat készítettek. http://scrapmeglepi.blogspot.com/

A lapokat egyébként egyik éjjel chatelés közben egyenként töltöttük fel az oldalra, hogy másnap reggel Erikát a meglepink várja. Hála Imi (Erika férje, és az oldal "apukája") segítségének, a meglepetés tökéletesen sikerült.

Én a "születésnapot" 'L' betűjét készítettem. Az alap bordó karton, aminek az egyik felét téptem és körbe tintáztam az egészet. az aljába 2 csőszegecs került, belefűzve rózsaszín szalag masniba kötve. Az L betűt nyomtattam, és mintás papírra rajzoltam át (először természetesen fordítva, amennyi eszem van), majd rámértem egy halvány rózsaszín lapra és 0,5 cm ráhagyással körbevágtam, a szélét tintáztam. A mintás papírt ráragasztottam 3d-ssel, majd végigvarrtam a halvány papírt rózsaszín-lila gyöngyökkel, kövekkel. Az egészet a bordóra tettem és lyukakat felvarrt virággal, szivecskékkel pótoltam. Először egy bordó lapra ragasztottam rá, hogy a hátulján a varrásokat eltakarjam, majd inkább halványra, amit kicsit nagyobbra hagytam és krétáztam. Kicsit féltem, hogy a sok gyöngy sokk lesz, de a csajok bíztattak, hogy jó lett, ezt köszönöm.
Mint utólag (mikor Erika a kézhez kapott és sorba kirakott lapokról készítet fotót feltette a scrapp.hu-ra) kiderült, sikerült jól elrontanom a dolgot (amiért nagyon szégyellem magam) , mert figyelmetlenségem folytán sikerült nagyobbra készítenem a lapot a megbeszéltnél. Tervezem kijavítani a hibát, de addig is, itt a kicsit nagyobb:

Erika egyébként egy-egy, szintén saját készítésű lappal köszönte meg mindenkinek a meglepit (azt is be kell vinnem a faliújságomra, hogy rámmosolyoghasson).

Az Erikának készített meglepetés nagyon inspiráló volt a számomra, ezért még kettőt készítettem 2 darab A betűt. Az egyiket az asszisztensemnek, íme. (A háttérben látható a vágódeszkám, én mindig ezen dolgozom :))
Az 'A' betűt sablonját mintás kartonra rajzoltam, a szélét tintáztam. A sablont egy sima lapon kb. 0,5 cm ráhagyással szintén körberajzoltam, ennek a szélét is tintáztam. A mintás betűt 3D-s ragasztóval ragasztottam a sima lapra, majd az egészet a bordó kartonra. Az Anett feliratot glitteres tollal egészítettem ki.



A másik lap a barátnőmnek, Anginak készült, a betű és a levél az előzőhöz hasonlóan. Ezen kívül kék virágos szegecset, valamint bordó szalagot használtam fel, emellett a hátteret barnával, annak szélét pedig kékkel tintáztam.


3 megjegyzés:

Mesi írta...

Nagyon helyesek lettek a lapjaid, örömmel veszem, ha az én pályázatomra is nevezel egy hasonlóan szép munkával! Várom a fotót róla és sok szerencsét!

Hámos Beáta (betsie) írta...

Nagy öröm számomra, hogy a lapom még mindig ott díszeleg a falon! Köszönöm! :)

Névtelen írta...

Szia Kisvirág

Köszi a meglepi-képeslapot, igazán ne marcangold magad a mérete miatt, ha valami, akkor inkább mosolygásra késztet!!! A sok felvarrt gyöngyöt pedig sokáig csodáltam, köszi még egyszer. Örülök hogy személyesen is találkozhattunk. Erika